Elena Sofia Seničar, Sabina Košmrl Zavedanje je moč Kiroja - spletna knjigarna


   

KIROJA D.O.O. Visoko 31 b SI-1292 IG

 

ID za DDV: SI87593351

Odgovorna oseba: Jan Kukovič

 

E-naslov: jan.kukovic@gmail.com
                  kiroja.gabriela@gmail.com 

 

Kontakt: 041 642 075 Olga, 031 397 367 Gabriela

 

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor ni tako, ponudnik kupca obvesti) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci  

Načini plačila 
V spletni trgovini 
www.kiroja.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

 

- z gotovino ob prevzemu (Pošta Slovenije - po povzetju)

 

- po predračunu (plačilo na poslovni TRR odprt pri banki NLB SI56 0201 0026 0538 668

 

- z gotovino ali bančno (kreditno) kartico (GLS - po povzetju) 

 

Kupec izbere želeno knjigo in jo s klikom na košarico z napisom NAKUP sprosti v košarico, ki omogoča tudi kasnejšo odstranitev knjige, dodajanje ali spremembo količine izbranih knjig. Navodila za nakup so objavljena na spletni strani

 

www.kiroja.si v rubriki košarica.

 

Takoj po oddanem naročilu boste na svoj e-naslov (ki ga boste navedli v obrazcu za registracijo) prejeli informativni izpis vašega naročila. 

Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje. 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Pri naročilih, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico odstopiti od naročila v15-ih dneh od oddanega naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja knjig, in sicer na kontaktni e-naslov 
jan.kukovic@.kiroja.si, knjige pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

 

Ker je kupec knjige že prejel pa vendar od naročila odstopi, mora knjige nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati pošiljatelju po pogojih navedenih v prejšnjem odstavku, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik vrne kupcu kupnino najpozneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenih in nepoškodovanih knjig.

V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko z reklamacijskim zapisnikom zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so knjige v paketu poškodovane, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, GLS-u ali pri prodajalcu. Če sumite, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, to storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto ali GLS dostavo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik, nato za dokončno ureditev zadeve poskrbi ponudnik. Skupaj z GLS-om ali Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki so poslane z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 

Reklamacije 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne knjige, v napačni količini, ali če kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za naročen, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili! 

Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 

Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina 
www.kiroja.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

 

 
Komunikacija
S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 
- željo kupca, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 


Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova razpoložljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 


Pritožbe in spori 
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. 
- Ponudnik je dolžan v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. 
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost kupčevega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 


Pravno obvestilo 
Spletna trgovina 
www.kiroja.si in vsi podatki, slike in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 


Cene 
Vse cene v spletni trgovini podjetja KIROJA d.o.o. so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo tiste cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Naročilo kupca je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika (
info@kiroja.si). 
V primeru, da bi se cena izdelka tekom obdelave naročila spremenila, bo ponudnik kupca o tem predhodno obvestil. V kolikor se kupec z novo ceno ne bo strinjal, lahko zavrne naročilo in o tem pravočasno obvesti ponudnika na naslov: 
jan.kukovic@kiroja.si 

Postopek nakupa

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kiroja.si

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Podjetje KIROJA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.kiroja.si 

Kiroja.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje KIROJA d.o.o. - v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji, vsak uporabnik spletne trgovine www.kiroja.si postane hkrati tudi član oziroma kupec. Vsem članom v skladu s pravili podjetja KIROJA d.o.o. ob spletnem nakupu pripada članski popust v višini 20%. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

 

E-NOVICE

Vpišite vaš epoštni naslov:
Naročite se na epoštne novičke in bodite redno obveščeni o vseh novostih, akcijah in popustih.
Knjige v tej kategoriji:

Obvestilo

Sporočamo vam, da bomo od četrtka 27.10. do vključno nedelje 30.10.11

službeno odsotni in zato bodo nova naročila oddana na pošto šele po

praznikih.

Hvala za razumevanje
LETNI HOROSKOP 2011
Astrologinja Amadea
 
 
OVEN
 
Čaka vas nadvse burno leto, saj bo vaše znamenje deležno nemalo sprememb. Do poletja boste srečo nosili v velikem žepu, saj vam bo priskočil na pomoč dobrotnik Jupiter, ki bo do konca leta nadalje oplemenitil še finančno področje. Samozavestni in uspešni boste, zato se lahko lotite vsega, o čemer ste že dolgo razmišljali. Od pomladi naprej boste čutili tudi osebnostne spremembe. Poleg več energije in drznosti se boste trgali iz vseh okov, ki vas oklepajo, brezkompromisno zahtevali svobodo, morda boste razdrli nekatera osebna in delovna razmerja. Tudi obnašali se boste veliko bolj odločno. Preprosto ne boste več pustili, da vam kdo soli pamet. Vse to bo logična posledica obremenitev, ki jih bo tudi letos največ v partnerstvu in v službi. Bodite prilagodljivi, ugotovite, kaj vas življenje uči, ter počakajte s podiranjem mostov kljub vsem frustracijam.
 
BIK
 
Od poletja naprej boste blagoslovljeni z Jupitrovo srečo. Obilja in zadovoljstva bo na pretek, pazite samo da ne boste pretiravali, saj se to utegne kaj kmalu poznati na tehtnici. Središče vašega ukvarjanja bo letos finančno področje, vaše lastne finance, pa tudi premoženje, ustvarjeno skupaj s partnerjem. Če tu karkoli škripa, boste letos izzvani, da reči uredite. Od pomladi dalje boste začutili nenadno potrebo po umiku v samoto. Več boste razmišljali o sebi, morda vas bo celo povleklo ukvarjanje z duhovnostjo ali katera od delavnic. Vse skupaj bo kar na mestu, saj vas bodo vsakdanje življenje, služba in sodelavci na trenutke naravnost izčrpavali in vam pobirali energijo. Še vedno velja, da je zdravstveno področje malce bolj na udaru. Pazite na prehranski in vadbeni režim preventivno.
 
DVOJČKA
 
Zelo veliko priložnosti bo, da letos spoznate pravo osebo. Odkrito povedano, tudi sami že nekaj časa razmišljate o tem, da bi se ustalili in oblikovali trajno zvezo. Vse do poletja pa se vam bo hkrati na družabnem parketu dogajalo kot za stavo. Ne samo, da boste v središču vsake zabave, spoznali boste nove, nenavadne in zanimive ljudi, med katerimi je zlahka tudi kdo, ki vam bo ogrel srce. Možnosti za partnerstvo bo največ poleti in pozimi. Poleti malce popazite na finance in ne zapravljajte po nepotrebnem, kakšne posebne suše pa se vam ni treba bati. Na službenem področju vas čaka nekaj nejasnosti, ki se bo vlekla in vas spravljala ob pamet. Ohranite mirne živce in zaupajte, da se bo na koncu vse dobro rešilo. Če delujete na umetniškem področju, boste imeli veliko navdiha.
 
RAK
 
Za poslovno uspešnost se vam letos ni treba bati, še več, v prvem delu leta se vam bodo odpirale nepričakovane možnosti napredovanja, nove ponudbe za službo, lahko tudi zakorakate na področje, ki vam je bilo doslej neznano. Vse skupaj se bo seveda pošteno poznalo tudi na denarnici. V drugi polovici leta boste bolj družabni, in če se potegujete za kak projekt, nastopate ali kaj podobnega, boste tedaj zablesteli. Dom in partnerstvo sta področji, ki bosta še vedno deležni največjih turbulenc. Morda se na novo soočate s starševstvom, kupujete in opremljate dom, pri tem pa premagujete nešteto ovir. Počasi in stabilno napredujte proti cilju ter ne obupajte, vse se da rešiti. S partnerjem bosta odkrila povsem nove globine odnosa. Ne prestrašite se in ne se prepustite spremembam.
 
LEV
 
V partnerstvu se bo zjasnilo, končno bo prišlo do sprememb, ki ste si jih že dolgo želeli. Vse nejasnosti bodo končno za vami in poleti in pozimi imate več možnosti, da spoznate koga novega – vsekakor pa boste v tem obdobju tudi bolj odprti, družabni, dobrovoljni in ustvarjalni. Še vedno velja popaziti na zdravje. Skrajni čas je, da temeljito spremenite svoje navade. Ustalite prehrano, zagotovite si redno gibanje, opustite kajenje, hkrati pa redno hodite na potrebne preventivne preglede. Prebavila in ginekološka linija bodo najbolj na udaru. Nov velet bo po poletju zavel na poslovnem področju, kjer se vam bo po vseh težavah le nasmehnila sreča. Prišle bodo priložnosti, ki si jih želite, novi izzivi, delovno mesto, ki vam bo pisano na kožo. Oddahnili si boste in zares začeli na novo.
 
DEVICA
 
Zategovanje pasu in službeni izzivi vas čakajo letos. Saturn vas uči varčevanja, karierna pot pa se bo tudi naposled dokončno začrtala, vse nejasnosti bodo počasi izzvenele. Še vedno si silno močno želite partnerstva (in/ali starševstva), vendar boste morali najprej pomesti pred svojim pragom, se spremeniti in sprejeti kompromise, preden se bodo reči začele dogajati. Če ste že v odnosu, bo to leto pod močnim pritiskom definiranja in razčiščevanja. Ustvarjanje skupnega doma bo terjalo nemalo živčnosti in sporov. Od poletja naprej se vam odpirajo izvrstne možnosti za potovanja v tujino, tudi daljše, če še študirate, pa bo druga polovica leta nadvse primerna za opravljanje izpitov in vsako drugo izobraževalno dejavnost. Izkoristite vpliv!
 
TEHTNICA
 
Resni in odgovorni boste letos premagovali ovire na poti in se spopadali z izzivi. Pomembno je, da kar se da dobro poskrbite zase in svoje zdravje ter si zagotovite dovolj počitka, kajti zdelo se bo, da vas stres preganja na vsakem koraku. Nekaj korenitih sprememb, ki bodo sprožile osebno preobrazbo, boste deležni na družinskem področju. V partnerstvu boste posledično potrebovali več svobode, razumevanja in časa zase. Prepričajte se, da bo partner razumel vaše potrebe, drugače si bosta nenehno v laseh. Imate pa veliko možnosti, da bo partner povečal premoženje, ali pa ste lahko deležni celo dediščine. Izogibajte se škodljivim snovem, pazite na zastrupitve s hrano, zdravje bo bolj občutljivo. Držite se, močnejši ste, kot si mislite.
 
ŠKORPIJON
 
V drugi polovici leta bo cvetelo partnerstvo. Izvrstno se bosta razumela, se povezala, če se z nekom šele dobivate, bo zveza prerasla v trajnejše razmerje. V službi boste nervozni, od pomladi naprej se boste zapletali v spore s sodelavci. Tudi na splošno ste bolj podvrženi poškodbam in živčnosti, zato si obvezno jemljite čas za sprostitev, lahko si pomagate tudi z duhovnostjo, jogo itd. Zdelo se bo namreč, kot da ste nenehno v stresu in bezljate od ene dnevne obveznosti k drugi, kar vas bo pošteno izčrpavalo. Na udaru bodo tudi finance, tako vaše kot skupni proračun s partnerjem, to bo področje, ki ga boste morali urediti. Poleti si privoščite daljše potovanje in si odpočijte od vseh bremen in skrbi.
 
STRELEC
 
Leto, ki si ga boste dobro zapomnili, saj so povečane možnosti, da spoznate pravo osebo. Predvsem od marca naprej se utegne zaiskriti. Spoznali boste zanimive, nenavadne, svobodnjaške ljudi, med katerimi vas bo nekdo nadvse očaral, pozneje, predvsem poleti in pozimi, pa vas bo vse sililo, da se zavežete v trajno partnerstvo. Zdelo se bo, kot da se ključni dogodki odvijajo sami od sebe, brez vaših zavestnih prizadevanj. Na splošno boste precej dobrovoljni in imeli dovolj energije, tudi trdnega zdravja boste, samo pretiravanju se boste morali izogibati, tako pri hrani in pijači kot čem drugem. Splošna pozitivna naravnanost pa bo povečala tudi vašo samozavest in energijo, tako da boste zlahka kos vsem izzivom. Poleti ste lahko deležni kake dediščine ali pa se partnerju obeta boljši finančni položaj.
 
KOZOROG
 
Po dokaj napornem letu se vam obeta malce odjuge. Še vedno vas bo življenje gnetlo in preoblikovalo s težkimi preizkušnjami, tudi v službi boste pod pritiski in nenehnimi izzivi, vendar pa se več sreče nasmiha v ljubezni. Predvsem od poletja naprej vam Jupiter prinaša povečane možnosti za novo zvezo, lahko tudi družinski prirastek. Hkrati je nakazano tudi, da lahko z malce truda romanco postopoma spremenite v prav lep odnos. Finančna negotovost bo letos prav tako izzvenela. Spremembe in nemir vas čaka v družini. Silno dinamično bo od pomladi naprej, lahko se boste več prepirali, zato se trezno lotevajte nesporazumov ter se preudarno odzivajte. Bolj previdni bodite tudi pri nezgodah, ki se lahko pripetijo doma. Zdravstveno poskrbite za preventivo!
 
VODNAR
 
Jasno si boste zastavili cilje, končno boste opredelili, kaj si želite, in sledili temu, vse obotavljanje in mencanje na mestu bo minilo. Hkrati se končuje obdobje presenečenj na finančnem področju in letos boste lahko ustvarili trdnejšo in stabilnejšo finančno shemo. V prvem delu leta sklepajte posle, pogodbe in dogovore, pri katerih je pomembno, da so sklenjeni v vaš prid. Zelo dobro se boste počutili doma, v družinskem krogu, posebej po polovici leta. Lenobni boste in se trudili polepšati svoj dom. Možnosti za romanco se bodo ponujale poleti in pozimi, vendar bo vse odvisno tudi od vaših prizadevanj in udeležbe, saj to ne bo glavna tema leta. Če študirate, se boste morali malo bolj potruditi, a postopoma boste dosegli zastavljene cilje.
 
RIBI
 
Zablesteli boste v karieri, odvijalo se bo sosledje dogodkov, ki vas bodo sami od sebe ponesli v višave, priložnosti bodo prihajale od zunaj, brez vašega truda. Pravzaprav boste celo manj borbeni kot v preteklosti in ne boste ves čas povsem prepričani, kaj je za vas dobro in najbolj prav. Ne odločajte se po intuiciji, ampak z razumom, kar velja za vse leto. V prvem delu leta boste oplemenitili finančno področje, nemalo sreče boste imeli pod Jupitrovim okriljem. V drugi polovici leta pa je čas za sklepanje dogovorov, podpisovanje pogodb, vsakršno dogovarjanje boste tedaj mojstrsko opravili. Nekaj več težav boste imeli v dogovarjanju o skupnih projektih s partnerjem. Mirno in postopoma se prebijta skozi različna mnenja in ne uveljavljajte svoje volje za vsako ceno.
Elena Sofia Seničar, Sabina Košmrl Zavedanje je moč

Elena Sofia Seničar, Sabina Košmrl Zavedanje je moč
Večja slika Večja slika


V knjigi Zavedanje je moč predstavlja avtorica Elena Sofia Seničar svojo presunljivo življenjsko zgodbo in opisuje skrivnosti, nauke in uvide, ki jih je pridobila z delom energetske terapevtke, s katerimi učinkovito pomaga svojim strankam ter jim nudi zaščito in podporo tudi z linijo lastnega energetskega nakita in meditativnimi treningi.

Lahko vam namignem, da vas bo knjiga, ki jo držite v rokah, korenito spremenila in vaše življenje obogatila na nepredstavljive načine. Knjiga Zavedanje je moč je edinstvena, z malo teorije, a številnimi praktičnimi nasveti in rešitvami, ki jih boste zagotovo uporabljali v vsakdanjem življenju.

Apel Elene Sofie Seničar na bralce knjige pa je: Zavedanje je moč!KIROJA D.O.O. Visoko 31 b SI-1292 IG 

ID za DDV: SI87593351


Odgovorna oseba: Gabriela Ankon

 E-naslov: info@kiroja.si

                  kiroja.gabriela@gmail.com 

  Kontakt: 051 420 127 Gabriela

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje) 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon) 
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor ni tako, ponudnik kupca obvesti) 
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave) 
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza 
g) način plačila in dostave 
h) časovno veljavnost ponudbe 
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od naročila in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka 
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci  

Načini plačila 
V spletni trgovini www.kiroja.si ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

- po predračunu (plačilo na poslovni TRR odprt pri banki NLB SI56 0201 0026 0538 668

  - z gotovino ali bančno (kreditno) kartico (GLS - po povzetju) 

  Kupec izbere želeno knjigo in jo s klikom na košarico z napisom NAKUP sprosti v košarico, ki omogoča tudi kasnejšo odstranitev knjige, dodajanje ali spremembo količine izbranih knjig. Navodila za nakup so objavljena na spletni strani

  www.kiroja.si v rubriki košarica.

 

Takoj po oddanem naročilu boste na svoj e-naslov (ki ga boste navedli v obrazcu za registracijo) prejeli informativni izpis vašega naročila. 

Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira ter odpošlje. 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Pri naročilih, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico odstopiti od naročila v15-ih dneh od oddanega naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja knjig, in sicer na kontaktni e-naslov kiroja.gabriela@gmail.com, knjige pa vrniti v nadaljnjih 15-ih dneh. Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposreden strošek vračila blaga (poštnina).

 

 

 

Ker je kupec knjige že prejel pa vendar od naročila odstopi, mora knjige nepoškodovane in v nespremenjeni količini odposlati pošiljatelju po pogojih navedenih v prejšnjem odstavku, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik vrne kupcu kupnino najpozneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenih in nepoškodovanih knjig.

V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko z reklamacijskim zapisnikom zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina, kaže znake odprtja, ali so knjige v paketu poškodovane, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije, GLS-u ali pri prodajalcu. Če sumite, da je poškodba nastala med dostavo izdelka in jo je povzročila prevozna služba, to storite tako, da paket odnesete na najbližjo pošto ali GLS dostavo v enakem stanju, kot ste ga prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik, nato za dokončno ureditev zadeve poskrbi ponudnik. Skupaj z GLS-om ali Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljavca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk, ki so poslane z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. 

Reklamacije 
Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne knjige, v napačni količini, ali če kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za naročen, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku za kolikor se je v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške in po vnaprejšnjem dogovoru s ponudnikom vrne po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili! 

Dostava 
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenija, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. 

Varnost in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščiteni z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina www.kiroja.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vašo izbiro za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

 

 

 

 
Komunikacija
S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine: 
- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila
- pošiljatelj mora biti jasno razviden 
- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih. 
- željo kupca, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati 


Odveza odgovornosti 
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova razpoložljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 


Pritožbe in spori 
- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
- Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. 
- Ponudnik je dolžan v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. 
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost kupčevega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. 


Pravno obvestilo 
Spletna trgovina www.kiroja.si in vsi podatki, slike in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 

Cene 

Vse cene v spletni trgovini podjetja KIROJA d.o.o. so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Veljajo tiste cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Naročilo kupca je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika (info@kiroja.si). 
V primeru, da bi se cena izdelka tekom obdelave naročila spremenila, bo ponudnik kupca o tem predhodno obvestil. V kolikor se kupec z novo ceno ne bo strinjal, lahko zavrne naročilo in o tem pravočasno obvesti ponudnika na                naslov: kiroja.gabriela@gmail.com

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.kiroja.si

 

 Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete pogoje poslovanja. Podjetje KIROJA d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.kiroja.si 

Kiroja.si je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje KIROJA d.o.o. - v nadaljevanju ponudnik. Ob registraciji, vsak uporabnik spletne trgovine www.kiroja.si postane hkrati tudi član oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo tudi pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

 

 www.kiroja.si - vse pravice pridržane. Izdelava in gostovanje spletnih strani www.strani.com